jueves, 21 de octubre de 2010

Dijous 21 d'Octubre de 2010

Avui a classe hem parlat de que contestaríem a l'examen si al examen ens pregunten que hem après a classe durant aquest mòdul. Ens ha dit que tindríem que  hauríem de dir com hem apres a fer funcionar el blog, quins programes hem après a utilitzar.
També ens ha dirt que en el prezi hemde utilitzar el màxi de coses possibles per que ell sàpiga que jo se  posar imatges, ser el més creatius possible.

Per fer enquestes hem dit que ho podriem fer pel googledocs per passar-es per internet més fàcilment (per posar-les al treball col·lavoratiu). A part de per apendre més d’un tema en concret el treball col·lavoratiu servirà per que es vegi que sabem utilitzar certs programes que hem estat utilitzant a la matèria.
També ens hem de mirar un enllaç que ens ha posat al suro: http://www.rubidigital.cat/media/upload/Cap_1.pdf

El programari és el terme amb el qual es denomina el conjunt de programes
informàtics. Existeix el programari de gestió d’empresa, de tractament d’imatges, de composició
musical, programari educatiu, els jocs d’ordinador... Però en realitat tot això es refereix a una sola categoria de programari: les aplicacions. Els programaris són de pagament gairebé tots , excepte els de prova (covencionals) el fotoshop, el word, l’office, el nero(ahde), windows media player(microsoft).

Diferencia entre sistema operatiu, aplicacions i arxius.
Un ARXIU és són un conjunt de dades agrupades i guardades amb un format concret
Les APLICACIONS: programa que ens permet fer una tasca
El PROGRAMA OPERATIU: són un conjunt de dades . Esta guardat en el disc duur de l’ordinador i és el primer que s’engega en premer el botó d’encendre perque és el que ens permetrà utilitzar l’ordinador. Conté un seguit de informacions que li permeten carregar aplicacions, treballar amb arxius...

Quan parlem de prgramari lliure estem parlant tant de sistemes operatius com d’aplicacions .



* Pregunta: el word és gratuit?
El word és privatiu però no necesàriament de pagament.
El word si tel poden regalar però sinó tel regalen l'has de comprar tu. Mai serà gratuït.

Nosaltres no podem variar el programa perque no podem accedir al codi font, per tant si volem canviar l'idioma del programa i el programa no ho permet , no podrem fer-ho.
Per això la gent va començar a fer programes lliures com l'open office, el Gimp, el Firefox. ALguns prgrames lliures també poden ser no gratuits o gratuits. La diferència és que si pagues pots tindre més aventatges com poder canviar l'idioma, més aplicacions...
 Sempre que és un programa amb proves cacavarà sent un programa privatiu. L'antivirus per exemple és un programa que et venen només per un any.
Hem entrat a la web del audacity. Com sabrem si és lliure el programa? 
Anem al source code ( que és el codi font ) perqié la gent el pugui estudiar. Quan tenim el codi font d'un programari lliure tenim la llivertat de usar-lo , la llivertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necesitats, llivertat de distrivuir-lo a tercers i la llivertat d'introduir-hi millores i fer-les públiques perqué sen beneficiï tota la comunitat.

El software lliure 
En un caixer automàtic, que és un ordinador, conté un software
Una maquina de café per exemple també és un ordinador  





No hay comentarios:

Publicar un comentario